Face to Face II

Av Natasja Askelund (2005)

Om kunstverket

Dette maleriet av Natasja Askelund (f. 1969) er fra 2005 og er en del av en serie malerier.

Serien viser den samme kvinnen enten nese mot nese, på avstand (slik som i dette maleriet), i en skog eller med skogen som bakgrunn.

Askelund er opptatt av kvinneliv, det å se seg selv i andre eller i sitt eget speilbilde. Bruker tematikk rundt individet og det å finne sin plass. Andre malerier i denne perioden viser kvinner i interiør, ved bordet, en melkekartong, et glass, i en bil. Det handler om hverdagsliv og om roller. Motivene er enkle og fargebruken sparsom. Askelund sier selv at hun ser på de ulike maleriene som en del av en historie, som en tegneserie eller "flippbok".

Askelund bor og arbeider i Stavanger. Hun er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi, Bergen, og Koninklijke Academie Van Beeldende Kunsten, den Haag.

Askelund har hatt en rekke separatutstillinger ved sentrale gallerier over hele landet, som Galleri Opdahl, Galleri Brandstrup (i Oslo og Stavanger), Galleri LNM, Galleri Gann, Nord-Trøndelag fylkesgalleri, Hå gamle prestegard, Haugesund billedgalleri, Christianssands Kunstforening. Deltatt på flere viktige gruppeutstillinger: Haugar Kunstmuseum, Drammen museum, Aberdeen Art Gallery, Høstutstillingen (Kunstnerens Hus), LNM, Galleri Opdahl. Representert i Nord-Trøndelag fylkesgalleri, Hordaland internasjonale fylkesgalleri, Aberdeen Art Gallery, Statoil Art Programme, Stavanger Kunstmuseum. Innkjøpt av Norsk kulturråd, UIS, Stavanger, Esso Norge AS, ordføreren og rådmannens kontorer, Stavanger. Debattant og kunstskribent.

Natasja Askelund

Les mer...

Relaterte artikler