Kontur

Av Cathrine Maske (2017)

Om kunstverket

12 samlinger av glasskulpturer i gatedekket. Del av kunstprosjektet knyttet til oppgradering av gatedekket i Langgata i 2015-2017. Kunstprosjektet var delt i to; ett hovedverk (Cerebellum av Christian Sunde) og SPOR som skulle fokusere på selve gatedekket i Langgata.

Utdrag fra tekst om inspirasjonen til kunstverket fra kunstner Cathrine Maske: Tematisk skal «Spor» ta utgangspunkt i Sandnes og byens historie, der jeg tenker industrimiljøet er en sterk del av identiteten. I dag finnes kjøpesenteret Kvadrat på tomta til det som var Sandnes Støperi. Maxi var en gang Gann Graverens Teglverk og Amfi Vågen var tidligere Sandnes Ullvarefabrikk. Figgjo er i dag et enestående kulturhistorisk industrimiljø som viser en intakt struktur fra tiden rundt 1900.

Hvordan uttrykke spor? Spor setter avtrykk, eller antyder noe som har vært. Men spor kan også vise vei og lede i riktig retning. Spor kan være en fordypning , men kanskje heller, i denne sammenhengen, et mønster, en form, en gjenkjennende farge som får en til å stoppe opp og kanskje følge etter.

Cathrine Maske

Les mer...

Relaterte artikler