Kampen

Av Mari Kolbeinson (2018)

Om kunstverket

Det ble kjøpt inn 8 kunstverk totalt fordelt på seks kunstnere. Hovedfokus har vært å få kunst i områdene som er mest besøkt som inngangsparti, kantine, trappeoppgang og resepsjon. Særlig inngangspartiet ble trukket frem som sterilt og anonymt, og det har vært en intensjon at kunstprosjektet skal bidra til å gi inngangspartiet et løft. Det ble i tillegg montert noen mindre verk i korridorene ved ansattes kontor.

I utforming kunstplanen var vi opptatt av at det skulle være en rød tråd og sammenheng i innkjøp av kunstverk, og at det skulle ha en form for relevans til brannstasjonen. Tema og stikkord som går igjen i kunstverkene er: Fragment, konstruksjon/dekonstruksjon, bygningsstrukturer, synliggjøring av historie, og levd liv.

Mari Kolbeinson (f.1989, Stavanger) Kampen, 2018 Vegginstallasjon, malingsflak og pleksiglass Notat fra prosessen: «Ett hus har sjel. Frysninger gikk gjennom meg da jeg skrellet av flakene, og fikk hendene mellom veggen og malingen. Som å rive av noens hud. Flakene biter seg inn under neglene. Blander meg inn i noens historie. Fint og fælt på samme tid. En trang til å bevare det skjøre. Pakke det sammen. Gi nytt liv til dette hjemmet, som har blitt forlatt eller glemt.» 18.10.2018.

Mari Kolbeinson

Les mer...

Relaterte artikler