Brevduen

Av Wathne, Hugo Frank

Om kunstverket

Skulpturen "Brevduen" av Hugo Wathne, ble laget til Posten sitt lokale i Sandnes sentrum (1970). Når Posten flyttet vekk fra sentrum fulgte skulpturen med og ble til slutt plassert ved Posten AS sine nye lokaler ved Vagle Næringspark. Det ble (i dialog med kunstner) satt på en sokkel i betong. Stavanger Aftenblad skrev en artikkel i avisen i 2020, der de mente plasseringen var skjemmende for skulpturen. Utsmykkingsutvalget i Sandnes kommune fikk en henvendelse fra Posten der de ønsket å gi skulpturen til Sandnes kommune, noe de takket ja til.

Jakten på en god plassering i sentrumsområdene av Sandnes har vært utfordrende. Utbyggingsplaner, allerede eksisterende kunst, dårlig grunnforhold mm. gjør at det har vært vanskelig å finne en god, egnet plassering, der skulpturen kommer til sin rett. Utsmykkingsutvalget vedtok endelig plassering i de nye områdene i havneparken, i parkdrag ned mot fjorden. Planlagt montering er sommeren 2023. Skulpturen har fått vask og rens av skulpturkonservator, og ligger nå på lager i påvente på at området i havneparken skal bli klart for montering.

Wathne, Hugo Frank

Les mer...

Relaterte artikler